Відправлено 16 September 2014 - 13:04
Шановний Генадій (Beretta), з приводу недооцінювання, можливо Ви маєте рацію, спорити не буду, проте який би не був технічно підкований, існують "нюанси" які знають лише спеціалісти безпосереднього профілю.
Можливо я не чітко виразив свою думку, Основна моя порада заключалась в тому, що потрібний вузький спеціаліст який порадить/підкаже структуру, принципову схему (не схему розлючення обладнання) побудови системи, в залежності від відстаней, висот, наявності природних перешкод та факторів (як то віконні прорізи через які коливання освітлення може призвести до хибного спрацювання) та інше.
Інформацію, щодо побудови таких систем, бажано не «викладувати» на загальний огляд, тому я і наголосив: «Запросіть спеціаліста (бажано того кому довіряєте)»
Також хочу Вас запитати гараж можна прирівняти до виробництва ?
Зразу надам відповідь «ні», і скажу чому, для захисту гаража підійде сама елементарна система охоронного призначення як то наприклад Оріон на два шлейфа та передачей сповідування по каналам зв’язку (смс, дзвінок і тд. І тп) , з застосування комбінованих сповіщувачів, і в крайньому випадку сповіщувачів магнітно-контактних накладних на двері та вікна, з сиреною в середині або на зовні гаражу. А для цеха трохи інше, наприклад часткове застосування датчиків руху в коридорах, в приміщеннях з великим об’ємом та великим заскленням датчиків розбиття, сповіщувачів магнітно-контактних також застосування так «називаємих» датчиків «штори».
І так можна продовжувати довго…
Якщо в мене є досвід роботи з побудови та реалізації систем безпеки більше 15 років, думаю що я мав право висловити свою думку.
А побудова систем безпеки складається дуже з багатьох «нюансів», можливо я занадто глобально підійшов до поставленого питання тоді «звиняйте», «привычка»