Їхати до Грузії машиною краще через Північно Осетію, пропускний пункт Верхній Ларс - Казбегі. Старатися проїхати РФ вночі, особливо кавказьку її частину, щоб вранці бути в Верхньому Ларсі. До обіда виростає пробка на пропускному пункті - доводиться чекати. В Грузію неможна провозити більше, здається, 10 літрів бензину в каністрах, тільки в баці. На грузинському боці також просили не світити пустими каністрами перед камерами (там все в камерах :)).
Погранці у Верхньому Ларсі ліниві, шевеляться тільки якщо недавно отримали на горіхи від начхальства. При проїзді машиною вимагають винести з неї всі габаритні речі (рюкзаки, великі сумки), іноді направляють на рентген, іноді ліняться вмикати аппарат :)
Грузини нічого не дивляться, фотографують мурмизю на вебкамеру, сканують паспорт і відправляють гуляти по Грузії. Але Грузини нікуди не поспішають :)
Дороги від кордону і до Гудаурі цьогоріч літом ще не було. Точніше, була розбита напівгрунтовка-напівасфальтова дорога. За Гудаурі - все нормально.
...а відпочивати краще не в Батумі, а трошки північніше, в Кабулеті. Там відпочивають самі грузини :) Дешевше, містечко акуратненьке і чисте, місцеві привітні, коротше - раджу. А Батумі мені чомусь нагадує типове портове місто, яким, в принципі, і є. Ну, може, це я надивився на інші містечка Грузії, але мені Батумі чомусь зовсім не сподобався.
Сообщение отредактировал pseudo: 05 October 2011 - 12:45