Порталы начали мутить на родные мосты.
Отправлено 27 March 2008 - 20:29
Отправлено 27 March 2008 - 22:03
Льоня... Передаточне 2 - це дуже багато... Якщо аналізувати - потрібен ЛР-ський мінімальний редуктор(з найменшим передаточним) і порахувати результуюче передаточне!
Але ! Є дуже серйозний нюанс...
Віготовити зірочку для ланцюга - елементарно! Разом з шліцами! І ти знаєш метод! 8)) Лазерна різка! І можна виготовити передаточне хоч 1:1 з унікальною повторяємістю!
Тому скидуй дані про ланцюги, які є готові, бо їх виготовляти реально складно! Загалом можна досить точно порахувати бюджет такого діла 8)))
Ще є дуже складна річ, бо виготовити зірочки і підібрати ланцюг - майже елементарно, але корпус самого редуктора - це вже вищий пілотаж. Хоча лиття ніхто не відміняв - в Києві є завод, якому приносиш пластиліновий макет і отримуєш матрицю під нього, або одразу партію готових виробів!
І ще одне - зміщуючи вниз бортредуктором вісь колеса - дуже і дуже серйозно руйнується динамічна складова підвіски - такі поняття як антискват і анти-S тобі точно знайомі - ось це також серйозне завдання - в результаті обов'язково потрібно переробляти кінематику підвіски - найчастіше збільшувати базу і міняти кути ричагів! Банально поставити редуктори і вкорячивши великі колеса машина стане погано керованою.
Тобто підсумовуючи теорію
- варіанти ланцюгів? (підкидай лінки)
- вісь колеса вішається на готову схему тої ж dana
- зірочки мають внутрішню шліцеву (той же лазер), яка садиться на вісь колеса (на передньому мості це шрус(та ж 80-ка або хрестовина як в Dana))
- корпус - уяви немаю поки, хоча певні образи виникають 8))) Бачив кілька фоток так би мовити.
- диски з значним плюсовим вильотом для компенсації бортредуктора (аналогічні на Вольво ставлять)
В принципі складність є з переднім мостом, бо він зараза повертати має 8(((
Отправлено 27 March 2008 - 23:35

Якщо брати тойоту - то загалом корпус редуктора повинен кріпитись досить просто, довгий ШРУС треба укорочувати і довбати на ньому або шліци або шпонку на яку садити зірочку-верхню
Нижня зірочка буде більша і садити її треба на свою вісь, виготовлення якої - ще одне завдання для .... 8))))
Зовнішню сторону корпуса такого редуктора робиться аналогічно до оригінального на самій осі на фото, щоб залишати оригінальну ступицю і торм-диск...
Товщина такого редуктора буде в районі 80-100мм, в тому числі дві стінки товщиною 8-10мм і сам корпус все інше
Висота - обмеження по максимуму в районі 150-170мм...
Треба завтра перенести це на папір
Отправлено 28 March 2008 - 10:17
Дикий, дето у меня есть фотки - на родные мосты ДЕФА установлены бортовые редуктора от Лапландера, найду выложу, т.е. мост прежний, только установлены колёсные редуктора Вольво. Где то в форуме я уже выкладывал, но было давно.Порталы начали мутить на родные мосты. А света в тонеле так и не видать :wacko:
Отправлено 28 March 2008 - 11:11
Креслити для візуалізації поки не потрібно... 8)))

Чітко то, що я і хотів "малювати"...
Навскидку по комплектації такого порталу
1 - Корпус - дві пластини зовнішня і внутрішня - лазер + з'єднується то все литтям, або тупо ~квадратна коробка
2 - Зірочки - Dikiy писАв, що є готові ланцюги.. Підкажи хоч де шукати - можна тоді прикидати +-. Я б відмовився від прямозубих шестерень

Шумно воно! + Треба перевертати редуктори, а це вже космос 8( (Хоча можна і в бік роздаток глянути)
3 - Нижня вісь - мабуть має бути унікальна деталь, або підбір від якогось з готових мостів(карданів) з готовими шліцами...
4 - Верхня вісь - як я вже писав - або шпонка, або шліци на обрізаному ШРУС оригіналі, або шрус залишається, якщо його довжина маленька і не буде виносити колесо на велику ширину...
5 - верхня вісь - 1 підшипник
6 - нижня вісь - 2 підшипника
7 - підсилення моста +- як тут

Але я б продумав схему з уголком...
Отправлено 28 March 2008 - 11:23
Знімай редуктор і показуй фотки із сторони входу півосі в редуктор і з сторони самої ступиці...Мысли в слух...
А возможно ли УАЗовские бортовые редуктора поставить на другой мост? Ну естественно с грамотным техническим подходом.
Можна
іТехнічне завдання
1 - перехідна пластина, по типу тої, що я точив для коробкаОпель-роздаткаСамурай для прикурчування бортредуктора до рідного моста
2 - порівняти шліцеву і придумати конектор для цього - трубка з внутрішньою шліцевою може, або болванка по типу тої, що стоїть в жорстких блокуваннях
3 - уаз бортредуктор опускає на ~6см вісь, тобто теоретично встановлення редуктора без ліфту підвіски довзолить поставити колесо на 12см більше (4,7 дюйма)... Тобто 31 резина стає 35-ю...
4 - передаточне бортредуктора УАЗ - 1,94... Це багато.. Чисті розрахунки...
Швидкість автомобіля була 50км за годину на 31ій резині
Ставимо 35-ту - швидкість при тих самих обертах збільшиться в 1,129 рази... тобто 56,45км за годину
Ставимо бортредуктор УАЗ - швидкість знизиться в 1,94 рази - тобто 29,1км за годину...
Тобто загальне пониження передаточного всієї трансмісії буде 58,19% при умові, якщо у ВАС стояла резина 31, а поставили 35ту і бортредуктор УАЗ...
Чиста теорія...
Отже... В такому випадку варто шукати в мости швидкі головні пари... Якщо це можливо - тоді бортредуктори УАЗ варто ставити...
Отправлено 28 March 2008 - 11:54
2Voin
Глянь на фотки по лінкам, що дав Дикий...
Ось вони я стягнув....![]()
![]()
Тут редуктори самопал... Я говорю про виготовлення їх..
А моя відповідь Госу на питання про адаптацію уазовських порталів - читай вище.. Там всі розрахунки...
Афигенно, этож на сколько клиренс увеличивается ?
Отправлено 28 March 2008 - 14:02
В первой фотке и есть стандарт мосты Дефа и редуктора от Вольвы. Мосты Лендов грамотно сделаны, поворотный кулак прикручен к чулку моста, снял его и на место прикрутил кулак с редуктором, только под посадку диска ступицу надо переделывать. На Дефе шпилек меньше чем на Вольве2Voin
Глянь на фотки по лінкам, що дав Дикий...
Ось вони я стягнув....![]()
![]()
Тут редуктори самопал... Я говорю про виготовлення їх..
А моя відповідь Госу на питання про адаптацію уазовських порталів - читай вище.. Там всі розрахунки...
Кстати, первая фотка российская
Отправлено 29 March 2008 - 20:49
Цепная передача: пара двухрядных цепей ГРМ от а.м. Космич.
Надёжность и бюджет неизвестны, по причине того, что этого ещё не делали у нас.
Количество пользователей, читающих эту тему: 0
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых пользователей