Електростанція для дому
Отправлено 22 February 2013 - 15:51
Сообщение отредактировал Толстяк: 22 February 2013 - 15:53
- Falsh это нравится
Отправлено 22 February 2013 - 15:55
Про Yanmar читав дуже багато. Я теж про нього думав.Якщо буде стояти на одному місці, тобто стаціонарно - то краше дизель.(Економніше і ресурс більший) Звичайно з рідинним охолодженням. Я собі встановив Yanmar одноциліндровий дизель об"ємом 1.2 літра з трифазним генератором Hitachi 11 kW. Не нарадуюся вже 10 років. Користуюся кілька раз на рік, але без нього дуже було б скрутно. Єдине, що напрягає - шум. Вихлоп з одного 1.2 літрового циліндра - не жарти. Сусіди не скаржаться, але я розумію, що вони його добре чують.
Отправлено 22 February 2013 - 16:17
При номінальному навантаженні(у мене два холодильні компресори по 4.5кВт і освітлення до 1 кВт), розхід соляри 3 літри на годину. Одного разу випадково вулицю підключив. Напруга впала, дизель оберти збавив,але не заглох і нічого не згоріло. Головне масло вчасно міняти, фільтри.Про Yanmar читав дуже багато. Я теж про нього думав.
Отправлено 22 February 2013 - 18:47
Якщо це щось більше ніж резерв заради 20-30 годин на рік - ІМХО дизель. При цьому поселити його до теплоізольованої ями(такої ж, або прямо до насосної станції) з вентиляцією(обов'язково), бажано з можливістю примусової вентияції, окремим каналом для вихлопу. Можна ще горловину для заливу соляри вивести. Таким чином ми усуваемо проблему шуму, запаху вихлопу в домі, замерзання літньої соляри якщо запуск на морозі в зимку. Для повного комфорту бажано брати з автозапуском.
P.S. сам маю бензиновий т.я. 1-2 рази на рік виникає реальна потреба... Але все зроблено щоб поставити дизель.
Отправлено 23 February 2013 - 03:59
Свет отключают два-три раза за год. Решил купить генератор и ещё и из-за мобильности.. Где то надо за пределами дома отрезать кусок железа или дерево, сварку можна подключить.. Хотел купить чесного китайца типа Одверк или Кипор, но случайно попался очень дёшево японский Элемакс 4600.
Сообщение отредактировал Робинзон: 23 February 2013 - 04:02
Отправлено 23 February 2013 - 16:17
Умови експлуатації - звичайні побутові потреби. Світло пропадає десь 5-8 разів на рік. В будинку - холодильник, телевізор комп"ютер та кілька ламп. Яким чином його підключати? Паралельно в щитову чи є якісь варіанти?
Смотря какие цели преследовать...если для домашних нужд - то хватит 6-10 кВт, что то с мотором Хонда. (Світло пропадає десь 5-8 разів на рік). А если хочешь получить автономную систему, с автоматическим запуском, штатно установленную в подвале или в специальной постройке то и требования к станции должны быть высокие. И прайс тоже будет высоким))
Отправлено 23 February 2013 - 17:16
Буду брать американский Генерак 8 или 10 кВт еще не решил
Если что могу порешать на него скидку.
Сообщение отредактировал patifon: 23 February 2013 - 17:16
Отправлено 25 February 2013 - 14:24
1. ставить инвертор (спасет от многих проблем с прыжками напруги, поддержит сеть пока не включится ДГУ)
2. ставить АВР, убережет от проблем с включениями
3. ставить не китайца!!! с подогревом охлождайки
4. ставить слив конденсата на выхлопную, если ДГУ стоит в отделном помещении.
Да - дорого, но зато как работает !
Отправлено 25 February 2013 - 16:42
- Falsh и Broker это нравится
Отправлено 25 February 2013 - 20:54
6 литров бензина на 10 часов работы, вес 35 кг. еще и на колесах, заведет даже подросток, очень тихая(инвертор)
Были сомнения 3.0 КВт.но- свет может пропасть на сутки-трое а основное в дове работает, насос,холодильник, самое главное котел(дает правильную синусоиду).
Отправлено 27 February 2013 - 17:53
Так чё там с генером? Купил?Добрий день!
Для мене настав вибір електростанції для приватного будинку. Прочитав багато статей на цю тему, але не можу ніяк визначитися саме яка краще - бензин чи дизель, повітряне охолодження чи водяне? Хочу почути вашу думку, щановне панство.
Количество пользователей, читающих эту тему: 1
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей