Трансмиссия (hill Climbing) - Тюнинг и самострой - OffRoadMaster.com - стиль жизни 4х4!

Перейти до вмісту

Трансмиссия (hill Climbing)

• Авторизуйтесь для відповіді в темі
Повідомлень у темі: 22

#1 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 05 October 2008 - 20:46

а)власний досвід побудови і експлуатації машини з потужним двигуном і величенькими колесами привів до нових пошуків трансмісії.
нажаль та яку використовували раніше- тепер стала непригодною. так званим "самим слабим звєном". і міняти її я вже задовбався.
б)переглядав відео на ютюбі і наткнувся на ось таке:
в) виникло питання- чи знає хто які трансмісії використовують в цих творіннях американського кастомайзінгу? бо дивлячись на дане відео стає аж моторошно від крутного моменту, що витримує розтатка і мости... досягнути потужгості- не проблема. а от надійності...
З.І. лапландери і моги не пропонувати.
З.І.І. один з прикладів "слабого звєна":

горгани. спочатку не витримує шрус
0.JPG
3.JPG
через пару км не витримали лихої долі і шкворня
1.JPG
2.JPG
а знайомі розказували, що в аналогічної "машини" недавно розірвало такуж як і в мене роздатку (газ 69).

#2 vodolaz

vodolaz

Юнкер

• Юзер
  • Pip
  • 225 повідомлень

Відправлено 05 October 2008 - 22:23

ставьте на мосты 66го и будет Вам счастье, за исключением радиуса разворота...

#3 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 06 October 2008 - 00:11

ага. і за виключеняям ваги, резини, нормального кліренсу...

#4 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 06 October 2008 - 11:05

впринципі не зовсім коректно перейменували мою тему. я не прошу щось придумати для уаза. в мене взагалі від уаза тепер тільки частина кузова. тай то- не надовго.
я запитав конкретно:
ХТОСЬ ЗНАЄ ЯКІ ТРАНСМІСІЇ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ХІЛ КЛІМБЕРИ?
при чому тут уази?
і я зразу написав: не пропонуйте всякої фігні тіпа могів і лапландерів. і тим більше шишок. цікавить КОНКРЕТНО сабж!

#5 Red

Red

Юнкер

• ORM
  • Pip
  • 936 повідомлень

Відправлено 06 October 2008 - 11:24

а)власний досвід побудови і експлуатації машини з потужним двигуном і величенькими колесами привів до нових пошуків трансмісії.
нажаль та яку використовували раніше- тепер стала непригодною. так званим "самим слабим звєном". і міняти її я вже задовбався.
б)переглядав відео на ютюбі і наткнувся на ось таке:
в) виникло питання- чи знає хто які трансмісії використовують в цих творіннях американського кастомайзінгу? бо дивлячись на дане відео стає аж моторошно від крутного моменту, що витримує розтатка і мости... досягнути потужгості- не проблема. а от надійності...
З.І. лапландери і моги не пропонувати.
З.І.І. один з прикладів "слабого звєна":

горгани. спочатку не витримує шрус
0.JPG
3.JPG
через пару км не витримали лихої долі і шкворня
1.JPG
2.JPG
а знайомі розказували, що в аналогічної "машини" недавно розірвало такуж як і в мене роздатку (газ 69).

Радуйся, що це сталося в лагері, не на трасі :baranka: , і взагалі чим погані лапландери :o

#6 Red

Red

Юнкер

• ORM
  • Pip
  • 936 повідомлень

Відправлено 06 October 2008 - 11:27

впринципі не зовсім коректно перейменували мою тему. я не прошу щось придумати для уаза. в мене взагалі від уаза тепер тільки частина кузова. тай то- не надовго.
я запитав конкретно:
ХТОСЬ ЗНАЄ ЯКІ ТРАНСМІСІЇ ВИКОРИСТОВУЮТЬ ХІЛ КЛІМБЕРИ?
при чому тут уази?
і я зразу написав: не пропонуйте всякої фігні тіпа могів і лапландерів. і тим більше шишок. цікавить КОНКРЕТНО сабж!

Наскільки я знаю мости без деференціалів, АКПП і потужний двигун.

#7 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 06 October 2008 - 11:28

хто тобі сказав, що це сталося в таборі?
лапландери не погані. просто вони мені не підходять.

#8 Red

Red

Юнкер

• ORM
  • Pip
  • 936 повідомлень

Відправлено 06 October 2008 - 11:30

хто тобі сказав, що це сталося в таборі?
лапландери не погані. просто вони мені не підходять.

Очевидець. :bodyn:

#9 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 06 October 2008 - 11:47

свідок чого? шрус мені розірвало в кілометрі-двох від табору. а шкворня- ше за 2-3км.

#10 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 06 October 2008 - 11:49

а на рахунок мостів без дифів, акп і потужного мотору... дякую. ще варіанти? може хтось цікавився? хто шо знає про мости "дана"?

#11 podarok

podarok

Гвардеец

• ORM
  • PipPip
  • 2894 повідомлень

Відправлено 07 October 2008 - 23:31

Dana - шукай тему на цьому форумі... Було таке... 8)

А не хочеш, щоб таке ставалось
1 - навчись їздити не натискаючи на педаль газу
2 - став менші і ширші колеса
3 - зменшуй вагу до рівня самурая
4 - збільшуй артикуляцію мостів
5 - викидай блокування дифів, або вмикай їх лише тоді, коли це потрібно і малий ризик порвати піввісь

#12 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 08 October 2008 - 12:22

модер потри флуд плз. тут ніодного поста по темі.
поради як правильно будувати машину і тимбільше їздити- це то шо мені найменше потрібно.
я задав конкретне запитання. не знаєш відповіді- нєфіг флудити.

#13 podarok

podarok

Гвардеец

• ORM
  • PipPip
  • 2894 повідомлень

Відправлено 08 October 2008 - 14:33

тоді пацієнт скорєє мьортв чєм жив 8)
І мені приємно, що тит так владно себе ведеш з модераторами, я їх також не люблю 8))). Майже як адмін 8)

Від тих, хто незнає про що говорити - в твоїх хілклімбів підвіски практично немає - все там майже приварено до каркасу. І там немає диференціалів - все прямо і просто. І мотори там від 1000 коней(мінімум) і центр маси нижче від осей коліс
А тепер вчитуйся в ці мої слова і дивись на "флуд" вище - в результаті всі мої пункти правильні, бо
1 - тиснеш на газ і ламаєш свєрхнадійну трансмісію стандартного УАЗ
2 - менші колеса знизять навантаження на супертрансмісію, а ширші - частково компенсують вагу і зниження прохідності
3 - якщо не згоден із цим пунктом - читай пункт 3
4 - враховуючи те, що заварювати диференціали ти не будеш, а блокування навряд чи поставиш при такому розмірі коліс - то артикуяція допоможе проїхати там, де можна раніше було зловити діагональ
5 - і ще один ака "флуд", не позбавлений почуття коректності.

#14 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 08 October 2008 - 19:54

ну ти ніяк не угомонишся. тему можна закривати.

#15 VOIN

VOIN

ORM

• Администратор
  • PipPipPipPip
  • 12493 повідомлень

Відправлено 10 October 2008 - 20:12

Ребята, давайте не ссориться да и тему зачем закрывать, полезно просто порассуждать в поиках истины. Выскажу свои предположения. Насколько понимаю в hill Climb 4х4 или восхождение 4х4 - используются мощные мосты, скорее всего Dynatrac Axles с 40 по 60 серии, которые вдерживают такие нагрузки плюс усиленные полуоси, шрусы, гп и прочее. Плюс жвижки по 400 лс и трансм, которая выдерживает такие нагрузки. Разумеется установкой всего этого можно решить эту задачу. А вот установка инородных усиленных мостов на Уаз должна быть сильно промотивирована, иначе очень затратное чудо получается в итоге.

#16 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 11 October 2008 - 11:31

а от за це- дякую. я догадувався на рахунок дайнатреків, але це були лише догади і я ніде не міг знайти цьому підтвердження чи спростування.
андрієві в приваті я вже пояснив, скажу і сюди. перш за все- це не уаз. по-друге це не перша і не друга побудована мною машина. і по-третє, це (ця машина) лише заготовка-тренування в побудові такої собі котлето-ракети. з принципово новим підходом до проходження бездоріжжя. шось середнє між російськимим котлетами і американськимми автокросовиками. і коли будуть протестовані і затведжені всі елементи машини- тоді і буде робитися якась просторовка з відповідною обшивкою. а самий бюджетний варіант, нажаль, вже не цікавить...

#17 VOIN

VOIN

ORM

• Администратор
  • PipPipPipPip
  • 12493 повідомлень

Відправлено 11 October 2008 - 12:58

шось середнє між російськимим котлетами і американськимми автокросовиками. а самий бюджетний варіант, нажаль, вже не цікавить...

Понимаешь, первично понять для чего точило и где будешь его использовать - вот тогда и прорисуется техническая конфигурация. машины. Название котлета - это имя нарицательное и означает что машина сделана из многих разных ингридиентов (компонентов). Бюджетные варианты уже многих не устраивают, все идет вперед и развивается. К сож. все это творчество лупит по карману - мама не горюй, но в автоспорте нет другого пути. Я бы так разделил на доли успешность проекта: 30% - это технологии, 40% - это тех подготовка, а оставшееся 30 это мастерство и пруха. Вот если все это рационально сложить вместе то из этого получится хороший результат.
Если коснуться технической стороны, то одними мостами не ограничишься. Все строится в один логический ряд: колеса, трасмиссия, сцепуха, кпп, движ, рама и если этой цепочкой не заморачиваться, то вода дырочку найдет и проявится слабое звено.

#18 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 11 October 2008 - 15:34

Все строится в один логический ряд: колеса, трасмиссия, сцепуха, кпп, движ, рама и если этой цепочкой не заморачиваться, то вода дырочку найдет и проявится слабое звено.

трохи в іншому порядку, яла якраз такий ланцюжок поступово і тестую. вичисляю слабкі місця. зараз прийшла черга трансмісії. потім рама. просторова, з підвіскою. і, мабуть, буде квітка. дай Бог.

ПС якшо будувати машину повністю кастомну (як в мому випадку, хоть чомусь усі її класифікують з уазом. мабуть ізза більшої частини кузова уазіка) то цей ланцюжок, насправді, набагато-багато більший. коли говориш колеса- це означає підібрати шини+диски, ступіци+нові шпильки, тормоза нові дискові+вакум і тд. хотя колеса- це самий простий елемен, але тільки заради них прийшлось міняти все вище написане... це я до того, шо я на власному досвіді знаю що означає "вода дырочку найдет и проявится слабое звено"

#19 Гость_K2._*

Гость_K2._*
  • Гость

Відправлено 11 October 2008 - 15:56

щодо оприділитися з цілями- то це швидше болота. і класичне трофі. не знаю як точніше висловитися. майже все так само як в класичних російських котлетах на нерозрізних мостах, але вся фішка в тому, шо мости не повинні мати колосального заниження як в могів і лапландерів. але можливість такого повинна бути в роздатці. +мости повинні витримувати бєшені нагрузки в вигляді: блокування+40"+тапка в пол (не треба мене вчити їздити, я знаю, що від того ламаються звичайні трансмісії, мабуть, краще за більшість з вас). і при тому всьому ходи підвіски мають бути середніми. і причому не вниз, як зараз модно- а класично 50/50. ну і відповідно приводитись в рух це має високооборотистим бензиновим двигуном (я вас прошу- тільки без повчань на тему "бензин і вода").
ось, можливо, шось подібне:
XRRA_uuu4823.jpg
сам бачив як подібні машини їдуть по болоті. враження- неймовірне.

і ше одне. може хтось шарить більше за мене в англійській.
http://www.pirate4x4...vista/PR-Atlas/
поясніть плз, ця роздатка має незалежне керування обома мостами? і шось я не зрозумів скільки передач заниження в ній є. тобто передаточні числа я знайшов, а сходинки переключення- ні.

Повідомлення відредагував VOIN: 14 October 2008 - 18:02

#20 VOIN

VOIN

ORM

• Администратор
  • PipPipPipPip
  • 12493 повідомлень

Відправлено 14 October 2008 - 19:16

і ше одне. може хтось шарить більше за мене в англійській.
http://www.pirate4x4...vista/PR-Atlas/
поясніть плз, ця роздатка має незалежне керування обома мостами? і шось я не зрозумів скільки передач заниження в ній є. тобто передаточні числа я знайшов, а сходинки переключення- ні.

Я так понял что это 4-х скоростная раздатка с дополнительным планетарным редуцированием как на оба моста сразу, так на один раздельно - т.е. четыре понижающих передачи для разных внедор условий. Управление ручное тремя рычагами, возможность управления моментом для одного моста отдельно, так и на оба моста сразу. Для передачи большого кр.момента, используется с дабл-карданами на 32 шплина в шлицевой. Подобная версия раздатки использовалась на H1 Military Hummer и Dodge trucks. Больших баблосов стоит однако!!! - правда и есть за что...

Кількість користувачів, які читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

© 2004 - 2026 Offroadmaster ®
create & support by PAVLOFF & VOIN